Over Saskia Iris

Muzikale BiografieJazz Zangeres Saskia Iris boeken

Al vroeg hoorde ik van mensen, bekenden en vreemden, dat ik een mooie stem heb. Zowel een mooie zangstem als een mooie spreekstem. Toen ik 15 was ben ik bij een musical vereniging begonnen. Hier heb ik acteer- en performancelessen gehad. Ik leerde hier teksten overbrengen en heb heel veel gezongen. Zingen vond ik zo leuk dat ik in 2008 de Jazz & Pop richting op het conservatorium van Utrecht ben gaan volgen. Daarnaast heb ik in bandjes gezongen en heb ik aan kleine zang en musical projecten meegedaan.

Ik heb in veel stijlen gezongen, maar ik heb gemerkt dat ik met name kan genieten als ik jazz standards mag zingen. Die muziek is het fijnst voor mijn stem. Daarnaast kan ik variëren in melodie en timing. En jazz standards hebben vaak ontzettend mooie teksten. Dat geeft ze een extra lading. Het is mooi als mensen samen met mij die sfeer of emotie beleven.